به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مرحله جدید عملیات ارتش صهیونیستی در جبهه شمالی با سلسله اقدامات خرابکارانه و تروریستی در لبنان آغاز شد. روزهای هفدهم و هجدهم سپتامبر سرویس موساد با عملیات پیچیده منفجر کردن هزاران پیجر، بیسیم، دستگاه ساعت زنی، لپتاپ و ... بیش از 4 هزار نیروی مقاومت و شهروند لبنانی را به شهادت رساند. به فاصله 24 ساعت بعد ارتش صهیونیستی پس از دریافت اطلاعات از جاسوس های وابسته به خود با چهار موشک طبقه 2- ساختمانی هفته طبقه را در بیروت هدف قرار داد.
به دنبال حمله تروریستی ابراهیم عقیل، فرمانده عملیاتی مقاومت لبنان به همراهی تعدادی از فرماندهان نیروی نخبه رضوان به فیض شهادت نائل آمدند. سپس بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با انتشار پیامی ویدئویی مدعی شد مرحله جدید جنگ در جبهه شمال آغاز شده و هدف نهایی اش بازگشت بیش از 60 هزار آواره به شمال سرزمینهای اشغالی است. این ادعا در حالی از سوی «بی بی» مطرح میشود که برخی تحلیلگران هدف اصلی رژیم صهیونیستی را آغاز حمله گسترده علیه جبهه جنوب لبنان میدانند.
گروهی از تحلیلگران معتقدند، نباید وزن زیادی برای نتانیاهو قائل شد و درنهایت اجماع فرماندهان نظامی و افسران امنیتی است که شانس وقوع جنگ را کاهش یا افزایش میدهد
در پاسخ به اقدامات تروریستی ارتش صهیونیستی، حزب الله برای نخستین بار با استفاده از موشکهای «فادی-1» با بُرد 80 کیلومتر و «فادی-2» با بُرد 105 کیلومتر تا عمق 60 کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار داد. در این حمله ناصره، پایگاه هوایی رامات دیوید، منطقه عفولا و حتی شهر حیفا نیز از آتش مقاومت لبنان در امان نبودند. ظاهراً عملیات مقاومت در 6 موج انجام و سبب به صدا درآمدن آژیر هشدار در 74 شهرک صهیونیست نشین و به پناهگاه رفتن 500 هزار صهیونیست شد.
هم زمان با افزایش تنش میان دو طرف منازعه، بیمارستانهای شمال فلسطین اشغالی عملیاتهای غیر ضروری را لغو و صدها بیمار ترخیض کردند. در بیمارستان رامبام 700 بیمار به محوطه پارکینگ زیر زمینی منتقل شدند. در حالی که سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی مشغول مقابله با حملات حزب الله بود، مقاومت عراق نیز به وسیله حمله ترکیبی فلسطین اشغالی را هدف قرار داد.
در مقام موضعگیری دیپلماتیک، سران رژیم صهیونیستی سعی دارند خود را حامی کاهش تنش و بازگشت صلح جویانه آوارگان نشان دهند، اما در مقام عمل در حال تدارک یکی از بزرگترین عملیاتهای نظامی احتمالی در شمال فلسطین اشغالی هستند. اکونومیست به نقل از منبعی نظامی مدعی شد، ارتش صهیونیستی به دنبال اشغال زمینی چند نقطه در مرز با لبنان است.
انتقال مستمر لشکرها، یگانهای تکاوری، زره پوش و برگزاری منظم رزمایشهای نیروی زمینی ارتش صهیونیستی این ادعا را تا حد زیادی تأیید میکند. نقطه ابهام عملیات احتمالی ارتش صهیونیستی آن است که تا کجا قصد پیش روی دارند؟ آیا نتانیاهو صرفاً به دنبال ایجاد منطقه حائل تا عمق 30 کیلومتری لبنان است یا آنکه قصد دارد بار دیگر ارتش صهیونیستی را وارد خیابانهای بیروت کند؟
در معادله جبهه شمالی متغیرهای زیادی میتوانند نقش کلیدی ایفا کنند و سبب گسترش یا کنترل دامنه نبرد شوند؛ اما آنچه درنهایت به نظر میآید عامل کلیدی باشد، منافع نتانیاهو و متحدان راستگرایش در کابینه است. نتانیاهو بیم آن دارد با پایان یافتن جنگ در غزه، اعضای تندروی کابینه مانند بن گویر تهدید خود را عملی کنند و از کابینه خارج شوند. با سقوط کابینه زمینه برگزاری انتخابات زودهنگام و محاکمه نتانیاهو به دلیل قصور در فاجعه هفتم اکتبر فراهم خواهد شد.
در چنین شرایطی «بی بی» ترجیح میدهد درگیر جنگی پر خطر با حزب الله باشد تا آماده «مرگ سیاسی» خود شود. البته گروهی از تحلیلگران معتقدند، نباید وزن زیادی برای نتانیاهو قائل شد و درنهایت اجماع فرماندهان نظامی و افسران امنیتی است که شانس وقوع جنگ را کاهش یا افزایش میدهد. با وجود این، تجربه 11 ماهه جنگ غزه نشان داده هرگاه نتانیاهو تصمیم به ادامه جنگ، اخلال در روند مذاکرات آتشبس یا گسترش تنش با ایران گرفته، یکجانبه عمل کرده است و آنچنان گوش به مشورت مقام های نظامی- امنیتی نمیدهد.
دشمن صهیونیستی مدعی است حملات اخیر به لبنان نوعی ارسال پیام به حزب الله بود. نتانیاهو و سران صهیونیست خواستار توقف حمایت مقاومت اسلامی لبنان از جبهه غزه هستند و سعی دارند با کمترین هزینه زمینه بازگشت آوارگان به خانههایشان را فراهم آورند. در پاسخ به ادعای غیرمنطقی، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان بار دیگر به صراحت اعلام کرد، تلآویو هر اقدامی انجام دهد، نمیتواند حمایت حزب الله را از حماس متوقف کند.
سید مقاومت تنها شرط توقف درگیری در جبهه شمالی را اعلام آتشبس در جبهه غزه اعلام کرده و تا زمانی آتش جنگ در غزه شعلهور است، پایگاههای نظامی، کارخانههای صنعتی، زیرساختهای ارتباطی صهیونیستها در تیررس موشکها و پهپادهای مقاومت خواهد بود. در «جنگ ارادهها» استقامت و پایداری هر یک از طرف هاست که زمینه آغاز «جنگ سوم لبنان» یا پایان تنش در شرق مدیترانه را فراهم خواهد کرد.